Szívja a fogát a kormány, de kifizeti a kártérítést a gyöngyöspatai roma diákoknak

Szívja a fogát a kormány, de kifizeti a kártérítést a gyöngyöspatai roma diákoknak

Persze ezt se tudta uszító hazugságok nélkül bejelenteni  Horváth László miniszterelnöki megbízott, aki egyben a térség fideszes képviselője is.

Gyöngyöspata augusztus végéig megkapja a kártalanításhoz szükséges 100 millió forintos forrást - jelentette be Horváth László miniszterelnöki megbízott. Ez elég nagy meghátrálás azok után, hogy januárban még maga Orbán Viktor állította határozottan azt, hogy a bírósági ítélet ellenére se fogják kifizetni a roma fiataloknak járó kártérítést. Helyette inkább uszító kampányt kezdett el felépíteni a kormány a cigányság ellen, és ezt csak a járvány berobbanása akasztotta meg tavasszal.

Az ámokfutásnak végül a Kúria vetett végett.

Horváth, aki egyben a térség országgyűlési képviselője is, persze most se bírta ki hazugságpatronok elsütése nélkül, elvégre fideszes.

Szerinte a gyöngyöspatai pert évekkel ezelőtt egyértelműen politikai, pénzszerző céllal indította egy Soros György által támogatott alapítvány, amely a "szegregációt csak ürügynek használta, az érintett cigány tanulókat és családokat pedig eszközül használta fel" a gyors és könnyű pénz ígéretében. A per igazi célja a konfliktusgerjesztés, Magyarország rossz hírbe hozása és a magyar kormány lejáratása volt - fogalmazott.

Tehát véletlenül se arról volt szó, hogy a gyöngyöspatai roma fiatalokat 2017 előtt elkülönítve oktatták, rosszabb körülmények között, mint a többségieket, és a jövőjüket, a kitörési lehetőségeiket vették el tőlük ezzel.

Persze tett róla a vámpírkormány, hogy több ilyen ne legyen.

Múlt pénteken nem csak az önkormányzatokat megnyomorító költségvetés megszavazásával támadt a magyar állampolgárokra a Fidesz-frakció minden tagja. 

Elfogadták azt a módosító indítványt is, amely kimondja: a bíróság a jövőben nem állapíthat meg pénzbeli kártérítést a tanulóknak a gyöngyöspataihoz hasonló iskolaperekben.

A gyöngyöspatai roma fiatalok elleni uszító hadjárat természetesen szerepel a Fidesz hevesi 5 főbűnéről szóló összeállításunkban.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.30

Százmilliókat fizetett a Szijjártó-minisztérium. A semmiért! De miért?

Koronavírusteszteket akartak venni, de végül nem vették meg őket a szóban forgó cégtől. Fizetni azért fizettek, mint a katonatiszt.

  • 2020.09.30

Számolatlanul öntik a közpénzt Rogánék a New Land Media nevű fideszes cégbe

Balásy Gyula fideszes vállalkozó cégének forgalma tavaly 70,3 milliárd forintra nőtt, ami 18 milliárddal több mint 2018-ban. A tulajdonos 4 milliárd forintos osztalékot vesz ki a vállalatból.

  • 2020.09.30

Orbán durcizik, mert vesztésre áll

Ha a miniszterelnök durcásan leveleket írogat a tárgyalások helyett, az hatalmas hiba és óriási felelőtlenségre vall.