Újabb részletek derültek ki a TEK-es támadáskor elhunyt férfiról

Újabb részletek derültek ki a TEK-es támadáskor elhunyt férfiról

Rendőri intézkedés során életét vesztette egy 55 éves férfi szerda reggel Salgótarjánban, a rendőrség új részleteket is közölt. 

Korábban írtunk róla, hogy a TEK műveleti egysége a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály kérésére akarta elfogni a férfit, akiről azt feltételezték, hogy lőfegyvere van. A közlemény szerint a gyanúsított az intézkedés közben eszméletét vesztette.

A TEK műveleti egységének helyszínen tartózkodó mentőtisztje azonnal megkezdte az ellátását, majd újraélesztését, de a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás ellenére a férfi életét vesztette.

A Nool.hu megkeresésére a Terrorelhárítási Központ Társadalmi Kapcsolatok Osztálya a következő információkat közölte:

  • a gyanúsított nem állt ellen az intézkedésnek és nem lépett fel támadólag a rendőrökkel szemben.
  • a férfinél nem volt lőfegyver és a rendőrök nem lőttek rá.
A történtekkel kapcsolatban a Központi Nyomozó Főügyészség is közleményben tájékoztatott. E szerint a főügyészség ügyésze a rendőrség értesítése alapján kora reggel megjelent a rendkívüli haláleset kivizsgálása miatt folytatott, közigazgatási eljárás keretében megtartott szemlén és személyesen vizsgálódott az ügyben.

Az eljárás eddigi adatai alapján megállapította, hogy a halál oka egyértelmű, az ügyben rendőri mulasztás nem történt. A rendelkezésre álló információk szerint nem merült fel olyan tény vagy körülmény, amely az ügyészségi eljárás megindítását indokolná.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.10

Salgótarján összefogással vészelte át a veszélyhelyzetet.

Fekete Zsolt polgármester szerint a városi lakosság fegyelmezettsége és kitartása miatt volt olyan sikeres vírus elleni védelem.

  • 2020.06.30

NER-hotelek Nógrádban

Itt a nyár, ideje egy kis nyaralásnak! Csak vigyázzunk, mert a vámpírkormány csicskásai üdülés közben is kirabolhatnak minket.

  • 2020.06.25

Bátor kijelentést teszünk: Nógrád megye biztonságossá vált

Vigyázzunk egymásra továbbra is, de úgy tűnik, valóban elmúlt a veszély.