3 nevezetesség Nógrád megyéből, amit látnod kell!

3 nevezetesség Nógrád megyéből, amit látnod kell!

Nógrád megye számos csodát rejt magában, ezek közül emeltünk ki hármat, amelyeket mindenképp érdemes megnézned.

Annyi minden köthető Nógrád megyéhez, hogy nehéz lenne egy cikkben mindet összeszedni. Három olyat mutatunk be ezek közül, amelyeket mindenképp érdemes megnézned:

Hollókő, az élő történelem

A Cserhát hegyei között megbúvó, hagyományait a mai napig hűen ápoló Hollókő nemcsak a megye, de egész Magyarország egyik legismertebb települése, hiszen hazánk egyetlen faluja, melyet természeti környezetével együtt világörökségi helyszínként tartanak számon.

Ipolytarnóc, a magyar Jurassic Park

Cápafogak, megkövesedett fák, levéllenyomatok, ősállatok lábnyomai tárulnak elénk, ha ellátogatunk a megye legészakibb szegletében, az Ipoly völgyében fekvő településre, Ipolytarnócra. Az itt található ősmaradványok a világon egyedülálló leletegyüttest alkotnak, melyet szakavatott túravezetés keretében tekinthet meg az érdeklődő.

Bánk, a pezsgő település

A festői környezetben fekvő, erdőségekkel határolt Bánk országos ismertséget szerzett magának, köszönhetően az itt megrendezendő számos kulturális rendezvénynek, valamint az ugyancsak itt található, közel nyolchektáros tónak. A Bánki-tó egész nyáron át remek lehetőséget nyújt a strandolni vágyóknak, de csónakázásra és vízibiciklizésre is alkalmas, sőt a horgászással rokonszenvezők is megtalálják itt a számításukat.

A felsoroltak csak apró részletei Nógrád megye kincseinek, a tavaszhoz közeledvén kiváló úti cél lehet kirándulásokra, randevúkra egyaránt.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.30

Nincs téliesítve a kiskunhalasi járványkórház, mert Orbánék ezt is elbénázták

A fideszes lángelmék megfeledkeztek róla, hogy az ősz után tél jön, így az épületet sem készítették fel idejében.

  • 2020.09.30

Százmilliókat fizetett a Szijjártó-minisztérium. A semmiért! De miért?

Koronavírusteszteket akartak venni, de végül nem vették meg őket a szóban forgó cégtől. Fizetni azért fizettek, mint a katonatiszt.

  • 2020.09.30

Számolatlanul öntik a közpénzt Rogánék a New Land Media nevű fideszes cégbe

Balásy Gyula fideszes vállalkozó cégének forgalma tavaly 70,3 milliárd forintra nőtt, ami 18 milliárddal több mint 2018-ban. A tulajdonos 4 milliárd forintos osztalékot vesz ki a vállalatból.

  • 2020.09.30

Orbán durcizik, mert vesztésre áll

Ha a miniszterelnök durcásan leveleket írogat a tárgyalások helyett, az hatalmas hiba és óriási felelőtlenségre vall.