Iszonyatosan nagy tanárhiányra figyelmeztet a szakértő

Iszonyatosan nagy tanárhiányra figyelmeztet a szakértő

Olyan hatalmas tanárhiány van az országban, hogy már bármilyen szakos tanárt keresnek bármilyen óra megtartására. 

Radó Péter oktatáskutató szerint rengeteg kérdést vet fel az idei tanévkezdés. Az ATV Startban hívta fel a figyelmet arra, hogy a koronavírus jelentette kihíváson kívül is súlyos tanárhiánnyal küzdenek az iskolák. Ráadásul Orbánék bevezették az új Nemzeti Alaptantervet is. 

A járvány miatt kérdéses, hogy biztonságos-e egyáltalán a hagyományos tanév elindítása.

A szakértő arra is rávilágított, hogy a mostani rendszer elrejti a tanárhiányt. Az iskolaigazgatók ugyanis nem kereshetnek a hiányzó tanárok helyére újakat. 

elvitetik a problémát helyettesítésekkel, és jelentős részben nem kifizetett helyettesítésekkel.

Pedig valójában olyan nagy a tanárhiány, hogy az intézmények sokszor bármilyen szakos tanárt keresnek bármilyen óra megtartására. Radó Péter azt is elmondta, hogy a hiány legfőbb oka nem a nyugdíjba vonulás, hanem a pályaelhagyás.

Orbánék pont úgy mint az egészségügyet, az oktatást is hagyták lerohadni. Teljesen alkalmatlanok arra, hogy normális oktatási rendszert hozzanak létre. 

Persze Orbánból és csicskáiból kiindulva könnyen lehet, hogy még csak nem is érdekli őket, milyen gondokkal küzdenek a pedagógusok, a diákok és a szülők egyaránt. A vámpírkormány tagjainak telik magániskolákra.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.27

A Fidesz járványkezelése megbukott: hamarosan kinyithatják a mobil járványkórházat

Ebből is látszik, mennyire dilettáns a Fidesz védekezése.

  • 2020.09.27

Bánki Erik (Fidesz) személyesen irányíthatta a választási csalást Mohácson

Lapunk birtokába került egy felvétel, amin látszik, hogy a fideszes Bánki Erik személyesen intézkedik a mohácsi időközi polgármester választás helyszínén, ahol információink szerint két nap alatt a második választási csalást követi el a Fidesz.

  • 2020.09.27

Fotók: bekamerázták a luxusvillát, ahol Rogán él

Profi biztonsági kamerákat szereltek fel a második kerületi luxusvilla bejáratához, ahol Rogán Antal propagandaminiszter lakik. A forgatható kamerák az utcát is figyelni tudják.