Hatalmas érvágás Gyöngyös számára az Orbán-csomag

Hatalmas érvágás Gyöngyös számára az Orbán-csomag

Folytatja bosszúhadjáratát az önkormányzatok ellen az Orbán vezette vámpírkormány, és ez Heves megye városait is keményen sújtja.

A világjárvány okozta válsághelyzetre hivatkozással már eddig is keményen megsarcolta az önkormányzatokat a NER, és mint a friss költségvetési tervekből kiderült, ezek a megszorítások 2024-ig a nyakunkon maradnak. Lehetetlen helyzetbe kerülnek ezzel a települések vezetői, hisz miközben a forrásaik jelentősen csökkentek, a feladataik változatlanok maradtak, sőt, még bővültek is. A kormánypárti városok bizton számíthatnak támogatásra a kormánytól, a cél egyértelműen az ellenzéki polgármesterek nehéz helyzetbe hozása.

Gyöngyösön is meg kell szorítani a nadrágszíjat. A gépjárműadó elvétele évi 100 millió Ft, a négyszeresére emelt szolidaritási adó évi 300 millió Ft hiányt okoz a város kasszájában. 2024-ig ez összeségében meghaladja a másfél milliárd Ft-ot. Komolyan felmerül a kérdés, tudjuk-e támogatni a sport- és civil szervezeteket, a kulturális életet, tudjuk-e biztosítani a tömegközlekedést, tudunk-e bármilyen fejlesztést indítani - jelentette ki ennek kapcsán Hiesz Gyögy, a város polgármestere.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.07

Orbán úgy nevelte lányait, hogy a saját lábukon meg tudjanak állni

Migránsok, libernyákok, a kormány nagyszerű sikerei és természetesen nemzeti konzultáció. A szokásos már-már unalmas témák mellett két érdekesebb dolog is kibukott ma Orbán száján.

  • 2020.08.07

Dull Szabolcs nem tudja, honnan szerezte meg a Fidesz a híváslistáját

Az Index.hu kinyírásával mindenki veszített Magyarországon – mondta a lap kirúgott főszerkesztője a HVG Teraszon.

  • 2020.08.07

A KATA szigorításával a kisvállalkozóknak is jót odasóz Orbán

A szakértő szerint a legkevésbé védekezőképes kisvállalkozók esélyeit rontja a szigorítás, vállalkozások szűnhetnek meg, sokaknak csökkenhet a jövedelme.