A kormány felkészületlensége miatt már 24 óra sem elég egy koronavírus-tesztre

A kormány felkészületlensége miatt már 24 óra sem elég egy koronavírus-tesztre

A mentősök hiába dolgoznak rengeteget, képtelenek tartani azt az ütemet, ami a kormány alkalmatlansága miatt a nyakukba szakadt.

Már 24 óra sem elég egy koronavírus-tesztre - írja a 444.

A második hullám kezdete óta hatalmasat nőtt a fertőzöttek száma, ezzel együtt most már sokkal több tesztet is kell elvégezniük a mentősöknek. A Világgazdaság úgy tudja, már nem tudják tartani a mentősök azt az eljárásrendet, miszerint az orvos értesítése utáni 24 órán belül mintát vesznek a gyanús egyéntől.

A hivatalos adatok szerint most már közel 9000 napi mintavétel törénik, ami meghaladja a rendszer kapacitását.
Sőt, már nem csak a budapesti mentősök dolgoznak Budapesten. A rendszer annyita le van terhelve, hogy vidéki egységeket is a fővárosba kellett vezényeni, hogy tudják tartani legalább valamennyire az ütemet. Volt olyan kocsi, ami közel 100 km-ről érkezett Budapestre tesztet végezni!

A mentősök egy nap alatt akár 25 címre is kimennek.

A 444 megkérdezte az ügyben az összes illetékes hatóságot (Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Népegészségügyi Központ, Országos Mentőszolgálat) de egyikük sem reagált a megkeresésre.

A Világgazdaság hozzáteszi: szeptember első hétvégéjén 1000 fővel emelkedett a fertőzöttek száma. A tesztek ára közel 30.000 forint, vagy még annál is több. Szerintük több ingyenes tesztre lenne szükség, mivel azzal lehetne visszafogni a járvány terjedését.

De ezt a vámpírkormánynak hiába mondja az ember. Bezzeg a hanyatló nyugaton, ott ingyen tesztelnek.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.26

Minden idők egyik legdurvább hackertámadása érte Magyarországot

Orosz, kínai és vietnámi hackerek próbálták túlterhelni a magyar pénzintézeteket. A támadás következtében Budapesten több helyen is akadozott az internetszolgáltatás.

  • 2020.09.26

Összeomlás szélén az egészségügy: emberhiány miatt maradnak el műtétek az Uzsoki kórházban

Az Uzsoki Utcai Kórház intenzív osztályára átcsoportosításokkal kell összekaparni az embereket, mert a szakképzett ápolók közel felét a járvány miatt a kormány parancsára máshová vezényelték át. 

  • 2020.09.25

Stadionügyi miniszteri biztost ültetnek a fociakadémiák nyakára

Orbán kitalálta, Kásler pedig kinevezte a kifejezetten a sportakadémiákra szakosodott miniszteri biztost. Az oka is megvan, hogy miért.