A DK az ÁSZ épülete előtt tiltakozott - Pártállam helyett jogállamot!

A DK az ÁSZ épülete előtt tiltakozott - Pártállam helyett jogállamot!

A Pártállami Számvevőszék is a kormány kézivezérelt háziszervezeteként működik. Ezért tiltakozott az ÁSZ épülete előtt a Demokratikus Koalíció és a Liberálisok.

Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja és Sermer Ádám, a Liberálisok ügyvivője Állami Számvevőszék épülete előtt akciózott.

"Pártállam helyett jogállamot!" feliratú molinót feszítettek ki, és "Tudta? Ebben az intézményben 10 éve pártállamot épít a Fidesz" feliratú matricákat ragasztottak az épület bejáratára. A rendőrség igazoltatatta őket.

Ráczné Földi Judit és Sermer Ádám szerint az elmúlt 10 évben az Orbán-rendszer öles léptekkel haladt a pártállam kiépítése felé.

Ma már nincs független ügyészség, független médiahatóság, független közmédia, független Állami Számvevőszék, ahogy a választási szervek vagy a rendőrség sem független a hatalom pillanatnyi akaratától.

Azért mentek az ÁSZ elé, hogy egyértelművé tegyék: ez már nem az a független állami szerv, amely elvben a pártok gazdálkodásának pártatlan ellenőrzésére hivatott. Az ÁSZ vezetője egy volt fideszes politikus, Domokos László, ez pedig meglátszik az ÁSZ munkásságán is: miközben a Fidesz ellenőrizetlenül szórja a milliárdokat minden kampányban és azon kívül is, az ÁSZ a törvényesen, sokkal kevesebb pénzből gazdálkodó ellenzéki pártokat hátráltatja többmilliós, akár százmilliós bírságokkal.

2022-ben az ellenzék nem csak az Orbán-rendszert akarja leváltani, hanem a pártállamot is jogállamra akarja cserélni.
Európai magyarok vagyunk, akik nem egy szovjet vagy fehérorosz típusú illiberális pártállamban, hanem egy európai demokráciában, egy európai Magyarországon szeretnénk élni.

Hozzátették: A DK és a Liberálisok szerint az Orbán-rendszerrel együtt fognak bukni azok a fideszes káderek is, akik ma papíron független intézményeket vezethetnek, de valójában Orbán Viktor parancsának és pártpolitikai érdekeinek tesznek eleget, mint például Domokos László, aki az Állami Számvevőszékből pártállami számvevőszéket csinált az elmúlt években.

Flashmobbal jelentkezünk az Állami Számvevőszék épülete elől!

Orbánnal együtt leváltjuk az ő kádereit is 2022-ben! Az ÁSZ többé nem lesz többé pártállami szervezet! Oszd meg Ráczné Földi Judit és Sermer Ádám sajtótájékoztatóját! 🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Monday, August 17, 2020

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.30

Százmilliókat fizetett a Szijjártó-minisztérium. A semmiért! De miért?

Koronavírusteszteket akartak venni, de végül nem vették meg őket a szóban forgó cégtől. Fizetni azért fizettek, mint a katonatiszt.

  • 2020.09.30

Számolatlanul öntik a közpénzt Rogánék a New Land Media nevű fideszes cégbe

Balásy Gyula fideszes vállalkozó cégének forgalma tavaly 70,3 milliárd forintra nőtt, ami 18 milliárddal több mint 2018-ban. A tulajdonos 4 milliárd forintos osztalékot vesz ki a vállalatból.

  • 2020.09.30

Orbán durcizik, mert vesztésre áll

Ha a miniszterelnök durcásan leveleket írogat a tárgyalások helyett, az hatalmas hiba és óriási felelőtlenségre vall.